Шукати в цьому блозі

середа, 31 березня 2021 р.

Читай – світ пізнай!

 Щороку у дні весняних канікул дитячі бібліотеки України проводять Всеукраїнський тиждень дитячого читання. Свято - тиждень дитячого читання має давні традиції та  набуло сьогодні особливого змісту для кожного учасника, адже в наш  час інтенсивного розвитку інформаційних технологій та швидкого Інтернету, надзвичайно важливо зберегти в дітях любов до читання. Нічого не може замінити спілкування дитини зі справжньою книгою, а бібліотеки для дітей у сучасному світі залишаються чи не єдиним осередком дозвілля, де культивують читання, навчають дитину не просто читати, а систематично думати та аналізувати. У теперішній час свято набуває особливого значення – допомагає дітям відчути радість спілкування з книгою, нагадує дорослим про значення друкованого слова у дитинстві, привертає увагу до проблем дитячого читання. 

В нашій шкільній бібліотеці відбувся традиційний Всеукраїнський тиждень дитячого читання «Читай – світ пізнай!».  Який. пройшов під девізом «Книжковий дім – чудовий дім, завжди для всіх відкритий він», було залучено учнів школи для підвищення рівня їх читацької активності. Тиждень видався цікавим та насиченим: діти із задоволенням приймали участь у різноманітних вікторинах, конкурсах, іграх, перетворювались на акторів, переглядали мультфільми та цікаві, пізнавальні електронні презентації, підготовлені бібліотекарем. Як підсумок було проведено читання творів Тараса Шевченка, Лесі Українки, Ніни Горик, Олени Чабан та інших. Діти прослухали голосне  читання у вигляді буктрелера до оповідання Василя Сухомлинського «Краса, натхнення, радість та таємниця». Було розіграно уривок з твору «Пеппі довгапанчоха». Нікого на лишила байдужим книжкова виставка «Мелодії віршів чудових».

Тиждень дитячого читання закінчився і дитяча бібліотека на нові, цікаві та захоплюючі подорожі по безмежній Книжковій країні, де кожен читач відчує себе бажаним гостем.




























Немає коментарів:

Дописати коментар