Шукати в цьому блозі

пʼятниця, 26 лютого 2021 р.

Любов – це дар. І Бог сам обира, хто заслужив оце пізнати диво

 25 лютого 2021 року виповнилося 150 років від дня народження видатної української письменниці та громадської діячки Лесі Українки. Ювелійний рік – хороша нагода привернути увагу учнів до  цієї геніальної особистості.

Задля популяризації та вшанування творчості Лесі Українки у ЗОШ І -ІІІ ступеня с. Любохини вчителем української мови та літератури Киць Г.М.  було проведено літературний вечір « Любов – це дар. І Бог сам  обира, хто заслужив оце пізнати диво».


Вихованці зуміли відтворити усю багатогранність таланту поетеси. Учениця 7 – А класу ніжно продекламувала поезію « До фортепіано», в якому передала увесь трагізм прощання Лесі Українки з улюбленим музичним інструментом.

Старшокласниці і в поезіях, і в інсценізованих уривках показали поетесу насамперед як жінку, яка хотіла кохати і вміла кохати. Які ж прекрасні ці листи закоханої жінки, які декламувала учениця 11 класу Масло Анна.

Цьось Лілія, учениця 9 класу, відтворила крик зраненої душі у поезії « Уста говорять : він навіки згинув».

Атмосфера свята була урочиста і піднесена. Глядачі побачили Лесю Українку в іншому образі – образі закоханої жінки. Леся Українка жива! Вона буде вічно житии! Бо в серці мала те, що не вмирає!















Немає коментарів:

Дописати коментар