Шукати в цьому блозі

середа, 25 листопада 2020 р.

Тиждень толерантності

 

З метою формування толерантної поведінки учнів під час взаємовідносин з іншими, їх загальнолюдських моральних цінностей, заохочення дітей до відповідальної громадянської позиції з 16 по 20 листопада 2020 року в нашій школі проходив Тиждень толерантності, організований соціально-психологічною службою школи. Девіз тижня – «Толерантність – дорога до миру».


Кожний день цього тижня був кольоровий. Понеділок був зеленого кольору, що символізує невичерпні надії на злагоду, мир і спокій. Вівторок – день відкритості і тактовності. Колір дня  білий, колір чистоти думок, почуттів, вчинків. Середа – день посмішки і гарного настрою, колір дня – жовтий, колір сонця, колір щастя. В четвер в нас був синій день, що означає готовність до порозуміння та взаєморозуміння. І в останній день тижня учні та педагоги одягнули речі червоного кольору, який уособлює життя, енергію та волю до перемоги. П'ятниця в нас був день ввічливості.

У рамках тижня були проведені:

- психологічні акції «Створи квітку толерантності» (3-7 кл.), «Долоньки» (5-9 кл.), «Візьмемось за руки» (1-4 кл.);

- години спілкування «Країна добра»(1-2 кл.), «Що таке дружба?» (3-4 кл.), «Толерантність врятує світ» (5-11 кл.);

-анкетування «Що ти знаєш про толерантність?»

-  виставка плакатів-колажів «Толерантність до тварин, до природи, до людей, до культур інших народів» (2-11 кл.);

- паркан відвертості «Я хотів би сказати…» (5-9 кл.);

- голосування «Міс толерантність педагогічного коллективу…», «Найтолерантніший учень», «Найтолерантніша учениця», «Найтолерантніший клас» (5-11 кл., вчителі);

- хвилинка позитиву «Комплімент кожному» (10-11 кл.);

- фото-конкурс «Подаруй світу посмішку» (10-11 кл.);

- психологічні ігри «Подорож на планету добра» (2-3 кл.), «Дерево добра» (5-9 кл.).

Проведені заходи дали можливість школярам ще раз переконатися, що щасливими та успішними ми можемо бути лише у світі, де діють закони добра, терпимості, чесності, щирості, співпереживання та любові. Тиждень пройшов цікаво та змістовно, у всіх панував піднесений настрій.











































Немає коментарів:

Дописати коментар