Шукати в цьому блозі

середа, 21 лютого 2018 р.

Небесна Сотня


 Витає дух нескореної волі,
 Гримлять щити, молитви і пісні.
 Рядами рівними між нас ідуть герої.
 Усі, хто голову поклав в ці темні дні.


Такими словами розпочався Урок Пам’яті Небесної Сотні, що відбувся 20 лютого 2018 року в ЗОШ І-ІІІ ступеня с. Любохини.
Захід – реквієм підготували і провели учні 8 класу (класний керівник Стрільчук Степан Іванович). Серед гостей були присутні: Павлюк М. М., учасник подій на Майдані, методист районного методичного кабінету відділу освіти, молоді та спорту Старовижівської РДА, Грабовець В. К., учасник АТО, працівник райвійськкомату, класоводи та класні керівники школи.
Ведучі Анастасія Карпук та Владислав Бура нагадали присутнім події на Майдані чотирирічної давнини під час Революції Гідності (листопад 2013 – лютий 2014 рр.). Цікаві, змістовні виступи гостей зі Старої Вижівки не залишили нікого байдужими.
Народна мудрість каже, що земля може нагодувати людину своїм хлібом, напоїти цілющою водою зі своїх джерел, але сама себе захистити не може: це свята справа тих, хто їсть хліб, п’є воду, милується красою рідної землі.
Упродовж 23 років українці пишалися тим, що незалежність здобули мирно, безкровно. Але події з кінця 2013 року і донині переконують: маємо об’єднатись у спільній боротьбі за майбутнє нашого народу і нашої держави.
Присутні мали можливість переглянути відео-сюжети «Герої Небесної Сотні», «А сотню вже зустріли небеса». У виконанні учнів прозвучали пісні «Заспіваймо пісню про Україну», «Пливе кача», «Повертайся живим», «Ми хочемо миру». До глибини душі зворушив усіх вірш «Жінко, чого ви плачете?», який продекламувала Анна Масло. Восьмикласники звернулись з молитвою за Україну до Божої Матері. Хвилиною мовчання всі присутні вшанували пам'ять Героїв, які загинули на Майдані та в зоні АТО. Завершальним акордом заходу стало виконання всіма учасниками та гостями Державного Гімну України.
Свіча Пам’яті має палати заради спокою прийдешніх поколінь. Будьмо достойні героїв своєї Вітчизни. Вірмо! Знаймо! Пам’ятаймо! Україна в нас одна і її захист – це священний обов’язок кожного. Любімо Україну такою, якою вона є сьогодні і робімо все від нас залежне, щоб вона стала завтра державою, про яку ми всі мріємо.
         Слава Україні!
         Слава Небесній Сотні!

Немає коментарів:

Дописати коментар